Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hasznos oldalak

2010.06.17
OLDALLEÍRÁSOKRészletes oldalleírások. Ezek segítségedre lehetnek a kliensek letöltésében, a csatornák elérésében, de ami a legfontosabb, abban is, hogy hol tudod nézni a meccseket. Tudom, kérdezni mindig egyszerűbb, de nem mindig támaszkodhatsz másokra. Tanuld meg egyedül elintézni, ha meccset akarsz nézni. Hátrányod nem származhat belőle.


-rojadirecta.com
Hogy mit tud a spanyol site, abba nagyon nem mentem még bele, viszont elég megbízható műsorújsággal rendelkezik. Ha nem tudod, hol adják a mérkőzést, ide gyere először! Ha rákattintunk az időpont/meccsre rögtön alatta megjelenik a csatornák neve és direkt linkek a tévé behozásához. Különösebb említésre méltó dolgot nem látok.

-livetv.ru
A .ru végződés ne ijesszen el senkit, az itt beszúrt link angol nyelvű oldalra visz. Van itt minden, ami egy focidrukkernek fontos: netes meccsnézés, eredmények, bajnoki tabellák és meccsösszefoglalók sokasága, mindez egy átlátható és letisztult felületen. Nem véletlenül raktam ennyire előre a listában.
Ami minket most viszont érdekel, azok az élő meccsnézések. A műsor baloldalon látható, ahol időpont szerint kerültek felsorolásra a sportesemények (nem csak foci). Ha itt nem látnánk azt, ami konkrétan érdekel, kattintsunk a lista alján piros alapon lévő Show All feliratra. Középen megjelennek a meccsek. Ha rákattintunk az egyikre, behozza, mivel is lehet nézni. (Általában csak a meccs előtt kicsivel jelennek meg a linkek.) Néha csatorna, néha csak kliens szerint csoportosítva. Utóbbiakat (mint sok oldalon) kör alakú logójuk jelzi. Ha rákattintunk a százalékok melletti play (háromszög) ikonra, elindítja a programot és már nézhetjük is a meccset.
A justintv-s és hasonló csatornákat a rojadirectához vagy az atdhe.nethez hasonlóan egy saját weblejátszón keresztül próbálja elindítani. Ezek megtekintéséhez explorer motor szükséges.
Fontos még a meccsek kezdési ideje. Ha regisztrálnánk az oldalra, biztos lehetne időzónát választani, de mivel ezt nem tesszük meg, így az angliai idő (GMT) szerint kerülnek kiírásra a kezdési időpontok, ami ugye egy órával el van csúszva hozzánk képest. Vagy számolgassunk, vagy váltsuk át a nyelvet a jobb felső sarokban olasz nyelvre. Navigálni úgyis tudunk ugyanúgy, viszont jók lesznek az idők.

-myp2p.eu
Egy nagyon jó kis oldal gyakorlatilag mindennel, ami szükséges a netes meccsnézésekhez. Ha el akarsz jutni a műsorhoz akkor a fenti füleken válaszd ki a Live Sports-ot, majd a középen megjelenő felületen kattints a kívánt meccsre! Egész pontosan a meccs sorában, a jobbszélső kis ikonra. Ekkor megnyílik egy új oldal, ami tartalmazza az arra a mérkőzésre kiírt csatornákat és hogy milyen klienssel fogható. Ha rákattintasz az itt megjelent play linkekre, akkor el is indul a csatorna betöltése. Persze kizárólag azzal a feltételel, ha a programok már telepítve vannak a gépeden. Ha még nincsenek a fenti software menüből azt is meg tudod tenni. A táblázat esetenként direkt linkeket is tartalmazhat, ezekhez csak egy sima lejátszó szükséges.

-bet365.com
Igen, ez egy fogadóiroda honlapja. És igen, lehet rajta meccset nézni. Ráadásul a lehető legegyszerűbben. Fő előnye az oldalnak, hogy nem kell hozzá semmilyen kliens, itt is a böngészőn keresztül nézhetjük a meccset. Ehhez nem kell semmi más, csupán egy teljesen ingyenes és gyors regisztráció. Ha sikerült belépned, kattints a felső zöld menüsorban az általában sárgán kiemelt live streaming feliratra. Egy felugró kisebb ablakon pedig láthatod, mely meccsek mennek, vagy fognak menni hamarosan online. Jobboldalt kiválaszthatod, melyiket kívánod nézni.
Fontos megjegyezni, hogy a bwinnel ellentétben itt nem kell pénzt utalni, hogy élvezhesd a Milan mérkőzéseit, elég a regisztráció, amelynél nyugodtan megadhatsz valós adatokat. És hogy honnan tudod meg, adják-e a meccset? Nos, a Milan bajnokijait kb. 95%-os valószínűséggel közvetíti. A minőség nagyon jó, és talán itt van a legminimálisabb időbeli csúszás az élőhöz képest. Amúgy érdemes böngészni a rojadirecta.com-ot, ott fel szokta tüntetni a bet365.com-ot, valamint magán az oldalon belül ajánlja, hogy milyen meccsekre lehet majd fogadni. Ha a párosítás mellett látsz egy kis piros ikont, benne egy fehér kamerával, kezdhetsz örülni.

-atdhe.net
Na ennél egyszerűbb már nem is lehet. Az oldal a működő(!) justintv-s és ehhez hasonló csatornákat gyűjti össze nekünk és linkeli ki a legjobbakat. A főoldalon kapásból ott van az aznapi meccsek listája. Jobboldalt pedig a Közép-Európa szerinti kezdési időpont. Csak katt a kiválaszott mérkőzésre, és egy új ablakon megnyílik egy lejátszó. Külön kliens nem szükséges. A betöltés villámgyors, a minőség megfelelő. Ha nem indulna el magától, kattints a play gombra!

-pplive.uw.hu:
Magyar oldal. Itt van minden ami kell. A baloldali menüben olvashatsz a pplive működéséről Ha le szeretnéd tölteni a p2p meccsnézéséhez szükséges klienseket, akkor Kliens letöltése / Download programs menüpont alatt megteheted. De vigyázz, ezek a linkek közvetlenül a kliensek főoldalára mutatnak, és az esetek többségében nagyon lassan töltődnek le. Folytatva a sort, szintén baloldalt, találhatsz tippeket az élvezhetőbb tévézés eléréséhez. Sok csatorna műsorát is elérheted erről az oldalról. De ami a lényeg, itt vannak felsorolva az adók, amin keresztül láthatod a mérkőzéseket. Csak rá kell kattintanod a csatorna nevére, majd középen megjelenik, hogy milyen klienssel fogható, és mellette közvetlen a link is. Néhol műsorújságot is mellékelnek. Amit még meg kell említeni, mert fontos, az a főoldal közepe. Itt vannak dátum szerint az élõ közvetítések, azaz hogy mely meccseket láthatod a következő napokon. Csak rá kell kattintanod az adott eseményre, és máris annál a csatornánál találod magad, ami adja. A site rendelkezik ún. weblejátszóval is. Erről részletesebben ott olvashatsz.

-tvmix.net:
Azt hiszem ez szintén spanyol nyelvű, ha mégsem, azért még ne kövezzetek meg.:) Ez az az oldal, ami egyre csak veszít a tudásából. Mára már szinte csak a legfontosabb része, a műsorújság maradt meg, az extrák elmúlóban. Ami nekünk itt tehát lényeges, az a jobboldali menü, ugyanis itt vannak felsorolva az aznapi sportversenyek. Ráklikkelve a megfelelőre, középen nyílik egy ablak, ahol láthatod (képi ábrán a kliensek logójával), hogy milyen csatornákkal foghatók. Ezek közvetlen linkek a kliensekhez, tehát rákattintva be is töltődik a megfelelő program (már ha telepítve van). Ezt az oldalt folyamatosan figyelni kell: egyrészt csak a mérkőzés előtt egy-két órával jeleníti meg a csatorna-linkeket, a másik hogy a műsorújsága az utolsó pillanatban is bővülhet.

-asiaplatetv.com:
Letöltések, műsor, linkek. Az egyik legjobb oldal volt egykoron, azért most se olyan rossz. Rendszeresen frissül, és nincsenek elavult hivatkozások. FA fenti menün a p2p software alatt kapásból letölthetők a programok. A kínálathoz a live streaming majd football útvonalon jutunk el. Itt időpont (GMT) – ki játszik kivel – mivel fogható. Az utóbbinál két csoportot különít el, p2p és live streamingek. A másik topikban le van írva a különbség. Csak kattints az adott kliens linkjére attól függően, mivel akarod nézni. A fekete leves azonban az, hogy ma már minden csatornát (a p2p-t is) saját magán belül akarja elindítani, amihez plusz dolgokat kell telepíteni. Részletek a getting started majd beginner guide menüpontban.

-liveonsat.com
Egy lista, hogy mely műholdas csatornák sugározzák a mérkőzést. Ennek semmi köze a p2p-tévézéshez, csak minimális részük nézhető neten, viszont hátha van olyan szerencsés, aki normál televízión tudja fogni ezeket az adókat.

-wwitv.com
Ennek sincs semmi köze a p2p-hez, viszont a netes dologhoz annál inkább. Az útikalauzban említettem a mezei streameket. Ezek tömkelegét tartalmazza az oldal. Igaz itt nem garantálja semmi a minőséget, mert gyorsan túlterhelődhet a szerver, de néha jó szolgálatot tehetnek nekünk, ha nincs más. A cím bepötyögése után kiválaszthatod, hogy mely nyelven szeretnél nézelődni, majd a megnyíló, új ablakban, baloldalt választhatsz az országok közül. Ha rákattintasz valamelyikre, akkor megjelenik az adott nemzet neten is fogható csatornái. Jó pár magyar tévét is találhatsz. A tévénevekre kattintva, azok hivatalos oldalára látogathatsz el, míg a mellettük lévő zöld/szürke ikonra, amin pl. 200k feliratot látsz, meg elindul a csatorna a gépedre korábban feltelepített windows media player segítségével. Az esetleges felugró egyéb ablakokat nyugodtan bezárhatod. Említésre méltó még, hogy jobboldalt téma szerint is kilistázhatod az adókat.

-justin.tv ustream.tv freedocast.com
A wwitv-hez hasonló oldalak. Mindhárom egykutya, csak a nevük más. Egy csomó mindenféle csatornát nézhetsz online. A fő különbség az, hogy itt a böngésződbe beépített lejátszón nézheted a műsorokat, nem külön programmal nyitja meg, és így nem is kell letölteni semmit. Igényesebbek a siteok, és hasonlítanak szerkezetileg a youtube-ra. Az oldalak felfedezését rátok bízom. Amiért megemlítem őket, az az hogy több netes meccsnézésekre szakosodott műsor szokott linkeket elhelyezni, ami a justintv-re és társaira mutat. A minőségre pedig nem lehet panaszunk. A legtöbb internetes meccsnézéssel foglalkozó oldal saját oldalán vagy media playerrel nyitja meg a csatornákat, így e hármas főoldalaira gyakorlatilag sose kell felmenned.

-tv.0n-line.info
Elég egyszerű oldal. Fent egy lejátszó, alatta csatornák. Amiért bekerült a listára, az a magyar csatornák. Ha tele van a tököd a kínaiakkal, vagy csak hallani szeretnéd, mit okoskodnak a magyarok, megpróbálhatod anyanyelvünkön behozni a meccseket, azaz az olasz bajnokság közvetítésének jogát birtokló sport1-et és 2-őt. Csak keresd ki a csatorna logóját és katt rá. Három dolog történhet. Az első a semmi (vagy más csatorna jön be), ugyanis ezek nem 24 órás streamek, hanem csak ha valaki úgy gondolja, hogy megosztja a világhálón. A másik, hogy elindítja és jó minőségben élvezhetjük is a mérkőzést helyben. A harmadik pedig (elég gyakori), hogy kiírja nem tudja elindítani, és egy linkkel átirányít általában az ustream.tv oldalra, ahol viszont nézhető a meccs.
Kicsit offként de megemlítem, hogy ugyanitt az rtlklubos Forma1 közvetítéseket rendszeresen szokták streamelni. Általában nem fogható itt az rtl klub, de akkor igen.
(És ha már magyar csatornák, a mtv-n adásba kerülő BL-meccsekhez látogassatok a telesport.hu-ra.)

-forum.acmilan-online.com
Egy angol nyelvű fórum nagyon sok okos emberrel. Itt mindenki azért küzd, hogy követhessék a csapat játékát. Miért ne fogjunk össze? A linkre rákattintva, meg is jelennek a témák, regisztráció nem kell. Nekünk a „Matches” topikra van szükségünk. Hogy mi adja, és hogy hozhat be valószínű az ezen belül kiemelt (Sticky) „The ultimate streams & TV guide” rejti. Valamint megoldást rejthet a mérkőzés topikja is. Itt is, mint nálunk az új meccs, új topik elv működik. Ezt a fórumot, akkor ajánlom, ha a többi oldal nem jelzi, hol is adják a meccset, vagy mégsem ott adják, ahol ki van írva. Egy alternatív lehetőség bármikor jöhet, akkor is ha már megy a találkozó. Volt nem egyszer olyan, hogy csak félidőben jöttünk rá, mi közvetíti.

Van még egy csomó oldal, ami ezzel a témával foglalkozik. Én ezeket ajánlom, és ezeket szoktam figyelgetni. Jelenleg is működnek, és próbálnak frissülni, de előfordulhat, hogy pár hónap múlva elavulnak és lesznek új és más oldalak. Ebben az esetben ez a hozzászólás is frissülni fog.:)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kérés

(szerző, 2010.06.17 11:17)

Ha tudsz vmilyen másik internetes meccsezős oldalt, ír hozzászólást, vagy e-mailt a milanista.eoldal@citromail.hu címre.
előre is kösz:a szerk.